Kirkkosilta

Porvoontien siltaa Mäntsälänjoen yli kirkonmäen vieressä on kutsuttu kirkkosillaksi. Vanha puurakenteinen kirkkosilta oli nykyisten siltojen yläpuolella. Yksi kuva siitä oli jo artikkelissa Kirkonmäen kupeella. Sillankorvassa oli risteys, josta haarautui Vuotavantie.

Suma tukkeja sillan yläpuolella – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Tukinuittoakin joella on harjoitettu, vaikka mikään suuri tukkijoki ei Mäntsälänjoki olekaan. Tässä on syntynyt suma sillan kohdalle. Tukkimiehet (vai onko toinen heistä nainen?) selvittävät tilannetta kekseineen, ja sillalle on kertynyt uteliaita katselemaan ja ehkä neuvomaankin suman purkamisessa.

Tietä uudelle sillalle perustetaan – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Uusi silta, joka nykyään on kevyen liikenteen käytössä, rakennettiin vuonna 1933. Kuva yllä on työn alkuvaiheesta, eli todennäköisesti kevättalvelta 1933. Tässä tehdään tien pohjaa ja perustuksia uudelle sillalle. Maansiirtokalusto vaikuttaa melko kevyeltä.

Siltatyömaa ja taustalla isomäki – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Työmaa toisesta kulmasta. Tässä kuvassa näkyy myös muun muassa Apposen tehdasrakennus, jota tulevina vuosina laajennetaan useampaankin otteeseen.

Uusi silta valmiina – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Uusi teräpalkkisilta valmiina. Tukinuitto on taas käynnissä. Joukko poikia näyttää tehneen tukeista lautan, ja kaverit seuraavat uudelta sillalta matkan edistymistä.

Osasuurennos - lauttailijat ja yleisöä

Uusi silta ja keskustaa jokunen vuosi myöhemmin – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Tämä kuva on otettu kirkontornista myöhemmin, ehkä 1936. Apposen rakentama liiketalo, josta sitten tuli Sereniuksen liiketalo, on valmis. Vanha silta on purettu, mutta tie sillan paikalle on vielä jokseenkin ennallaan. Apposen tehdas on kasvanut korkeammaksi.

Mainokset

,

  1. #1 by Pentti Ovaska on 7.2.2011 - 18.46

    Tuo kuvassa oleva Apposen tehdas ei ole kivirakennus, vaan se puuosa, joka on vieläkin jäljellä isommam tehtaan kyljessä.

    • #2 by Seppo on 7.2.2011 - 21.55

      Selvä, korjaanpa tekstiä vähän!

  1. Kuvia keskustasta « Wanhaa Mäntsälää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s