Poimintoja

Kesä on kulunut loppupuolelle enimmäkseen toisenlaisten aktiviteettien parissa, mutta nyt alkaa taas olla aika edistää tätä kuvatyötä. Poimin tähän muutaman kesän aikana löytyneen kuvan, jotka on tarkoitus lisätä myös aiheenmukaisiin artikkeleihinsa. Muun muassa koulukuvia on myös nyt lisää, ja joihinkin jopa runsaasti nimiä – niitäkin tuon ennen pitkää näkyville.

Miehet tornin huipulla - osasuurennos 10 x 15 cm lasinegatiivista

Tässä toinen kuva kirkon ristillä kiipeilleistä miehistä – ehkä samat, joista äskettäin tunnistettiin toinen Knut ”Knupe” Häkkiseksi. Ehkä juuri Knupe on tuo, joka roikkuu tikkailla pää alaspäin?

Mäntsälä-lehdessä olleessa jutussa mainittiin ristin huipulta varastettu platina. Isäni – joka oli myöhemmin pitkään kirkon suntiona – mukaan tuo platinajuttu saattoi olla pelkkä tarina, mutta ei sitä voi mahdottomaksikaan leimata. Joka tapauksessa nuo kuvat on ilmeisesti jonkun katon korjauksen tai maalausurakan aikana otettu. Tämän kuvan negatiivi on huonommassa kunnossa kuin aiemmin julkaistu, ja otin siitä tähän vain pienen osan.

Knut Häkkisestä on muuten linkki minuunkin: hänen veljensä Martti oli nimittäin naimisissa Sanni Häkkisen kanssa, joka oli opettajani kansakoulun kakkosluokalla.  Oikein vanhan ajan opettaja, jonka luokassa oltiin hyvässä järjestyksessä. ”Hiljaa hyvä tulee” oli yksi Sannin neuvoista, jota hän toisti kun tehtiin kirjoitus- tai muita harjoituksia.

Lihakauppa Porvoontien varrella - 10 x 15 cm lasinegatiivi

Tässä vielä yksi keskustan kauppa: suunnilleen apteekkia vastapäätä ollut lihakauppa. Myöhemmin (60-70-luvulla) tässä oli muistaakseni mm. Holopaisen sekatavarakauppa, ja myöhemmin talo tunnettiin Mäntsälän Värin talona. Kuvassa poseeraavan sotamiehen nimi ei ole tiedossa.

Porvoontietä kirkonmäen kohdalla – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Talvikuva kirkonmäen laidalta, Porvoontieltä. Vasemmalla häämöttävät Ruotimon leipomon portaat ja kauempana tien oikealla puolella Säästöpankin talo.

Koululaisia perunapellolla pitäjäntuvan edessä – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Ehnroosin koululaisia ilmeisesti perunanistutuksessa, päätellen keväisen näköisistä tienpientareista ja puista. Tässä kuvassa näkyy pitäjäntupakin melko hyvin.

Viesti ylläpitäjälle

Alla olevan lomakkeen lähettämällä voit kertoa omat terveisesi sivujen ylläpitäjälle. Nämä viestit menevät vain ylläpitäjän tietoon. Sivulla alempana olevaa kommenttikenttää käyttäen lähetetyt viestit taas tulevat kaikkien luettavaksi tälle sivulle.

Mainokset
  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s