Ehnroosin koulu

Pitäjän ensimmäinen ja suurin kansakoulu oli Ehnroosin koulu kirkonkylässä. Rakennusta näkyy joidenkin koululaisista otettujen kuvien taustalla, mutta erityisesti koulurakennuksesta otettuja kuvia negatiivien joukosta ei ole löytynyt montakaan. Tässä kuitenkin pari sellaista.

Ehnroosin koulu kesällä – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Sekä yllä että alla olevat kuvat on otettu pappilan puolelta, ja pitäjäntuvan kattoa näkyy varsinkin alemmassa kuvassa koulun takana vasemmalla. Koulun tuollakin puolella on näköjään ollut viljelystä – näyttää perunamaalta. Myös marjapensaita näyttää olevan perunamaan laidalla. Toisessa kuvassa satoa ilmeisesti korjataan.

Ehnroosin koulu syksyllä – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Koulun mäki idästäpäin – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Tämä kolmas kuva on otettu vastakkaiselta suunnalta, Helteen saunan tienoilta kohti koulunmäkeä. Koulun vasemmalla puolella on Kauno Kosken valkea talo. Pitäjäntupa on koulun edustalla, ja kuvan oikeassa laidassa oleva mansardikattoinen talo on Nordströmin huvila, joka sittemmin tuhoutui tulipalossa. Pellolla istuva lapsi saattaa olla kuvaajan Pekka-poika, mutta tämä on arvaus.

Viesti ylläpitäjälle

Alla olevan lomakkeen lähettämällä voit kertoa omat terveisesi sivujen ylläpitäjälle. Nämä viestit menevät vain ylläpitäjän tietoon. Sivulla alempana olevaa kommenttikenttää käyttäen lähetetyt viestit taas tulevat kaikkien luettavaksi tälle sivulle.

Mainokset
  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s