Hääkuvia

Valikoima kuvia hääpareista ja juhlavieraista. Kuvien ihmiset ovat suurimmaksi osaksi tunnistamatta, joten tiedot ovat tervetulleita – artikkelin lopusta löytyy palaute- ja kommenttimahdollisuus.

Kaksi vihkiparia kirkossa – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Säilyineistä kuvista päätellen oli melko yleistä, että kahden parin vihkiminen tapahtui samassa tilaisuudessa. Matolla seisova pariskunta on Rakel ja Jouko Mela, joiden häävieraista on kuva vähän edempänä tässä koosteessa. Tästä kuvasta näkyy hyvin muun muassa kirkon alkuperäinen lankkulattia.

Toinen kahden parin vihkiminen – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Toinen kahden parin vihkiminen, jossa pappina näyttäisi olevan Anshelm Mikkonen. Vasemmanpuoleinen pari on Sirke Vaarman tiedon mukaan Arvi Ahde ja Maire Hahle. Vihkimisen päivämäärä on 9.8.1936.

Eino ja Olga Penttisen hääväkeä – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Tämän kuvan henkilöiden nimistä suurin osa on selvillä – kyseessä sattuu olemaan äitini sedän häät. Kuvan sulhanen on Eino Penttinen ja morsian Olga, omaa sukua Gröndahl.

Vasemmasta laidasta lukien ensimmäisinä Inkeri ja Viljo Penttinen sekä Lauri Penttinen, seuraavana mahdollisesti Tyyne Penttinen, Laurin vaimo.
Morsiamesta vasemmalle, taaempana on luultavasti Vilho Vuori. Edessä morsiamen vasemmalla puolella seisoo Taimi Penttinen.

Oikeasta reunasta lukien ensimmäisenä Teuvo Lehtonen, Tyyne Jokinen, Aune Elin, (takana) tuntematon mieshenkilö, Jenny Jokinen (myöh. Ojanen), Aili Elin (s. Penttinen), Sulo Elin. Äskenmainituista Aune on Sulo ja Aili Elinin tytär.

Sulhasen oikealla puolella valkoisessa huivissa Alina Penttinen, sulhasen äiti.

Morsiamen ja sulhasen välistä näkyvä lippalakkipäinen mies voi olla Tauno Gröndahl, morsiamen veli.

Hääväkeä sakastin portailla – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Tässä sakastin portailla otetussa kuvassa vastavihitty pari on Jouko ja Rakel Mela. Rakel (o.s. Vuorio) on vielä elossa (kesällä 2013), kertoo hänen tyttärentyttärensä Susanna Simovaara, jolle isoäiti muutama vuosi sitten kertoi häiden kulusta. Häät pidettiin 21.6.1941, joten kuvan on mitä todennäköisimmin ottanut Ilmari Helteen Saimi-leski. Häät oli tarkoitus pitää 22.6. mutta liikekannallepanon vuoksi niitä aikaistettiin. Rakel-isoäiti muisteli, että ajoivat isoisän kanssa polkupyörillä Levannolta kirkolle. Hääpuvun Rakel vaihtoi päälleen Lankisen kirjakaupassa. Tämän koosteen ensimmäisessä kuvassa pari on alttarin edessä – toinen vihkipari ei ollut tuttuja.

Kuvassa  seisoo takarivissä Vilho Vuorela, joka valittiin Mäntsälään kirkkoherraksi vuonna 1938. Kuulemani mukaan Vuorelasta on hyvin vähän kuvia, mutta tässä siis yksi – alla vielä suurennos. Kuvalle  on myös nimilista.

Kirkkoherra Vilho Vuorela

Juhlaväkeä häätalolla – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Tämä juhlaväki on koolla v. 1935 Väinö Sihvolan ja Irja Siltaperheen häissä Kärkölässä. Sulhasen vieressä seisovat sulhasen vanhemmat Esa Sihvola ja Olga o.s. Tommola. Morsiamen vieressä hänen vanhempansa Rikhard Siltaperhe ent. Nummela ja Ida o.s. Lähdesmaa. Kuvan talo on on Kärkölän Mattilan Siltaperhe. Tiedot toimitti vihkiparin tytär Elvi Söderström – kiitos! Ilmari Helteen Saimi-vaimo oli Sihvolan sukua, joten nämä ovat olleet sukulaishäät.

Hääpari kuvattuna Helteen studiossa – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Vihkiparin kuvia on käyty otattamassa valokuvaamossa, kuten yllä, tai usein myös parin kotona tai juhlapaikalla.

Heleniuksen tuore pariskunta morsiamen kotitalon pihalla – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Yllä poseeraavat Reino ja Vieno Helenius (o.s. Heiman), jotka Soile-tytär tunnisti – kiitos! Kuva on otettu morsiamen kotitalon Mäkelän pihalla.

Hääpari kuvattuna Helteen pihalla – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Morsian ja kukkivia sireenejä – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Viesti ylläpitäjälle

Alla olevan lomakkeen lähettämällä voit kertoa omat terveisesi sivujen ylläpitäjälle. Nämä viestit menevät vain ylläpitäjän tietoon. Sivulla alempana olevaa kommenttikenttää käyttäen lähetetyt viestit taas tulevat kaikkien luettavaksi tälle sivulle.

Mainokset
 1. #1 by Pauliina Lukiini-Mattila on 10.7.2012 - 8.25

  Hei,
  Ryhmä tyttöjä Helteen pihalla -kuvassa kolmas oikealta on nyt jo edesmennyt tätini Elisabet Lukiini, vuoden 1936 jälkeen Mikkonen (avioliitto Leo Mikkosen kanssa). Elisabetin lapsuudenkoti oli Hirvihaarassa, kuten ainakin kuvassa olevan Linnanmäen Siirinkin.
  Kiitos taas kiinnostavista kuvista -on hienoa olla nyt tunnistamassakin ainakin yksi henkilö.
  terveisin Pauliina (Lukiini-Mattila)

  • #2 by Seppo on 10.7.2012 - 21.12

   Kiitos! Lisäsin tiedon kuvan yhteyteen.
   Kommenttisi on täällä toisen jutun yhteydessä, mutta tärkeintä että tieto tuli perille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s