Hiihtäjiä

Muutama otos ihmisistä suksilla. Tästä aiheesta on löytynyt vain muutama kuva; jos lisää paljastuu niin laitetaan näiden seuraksi sivulle. Kuvien henkilöistä melkein kaikki on tunnistettu, mutta toisen kuvan nelikosta pari nimeä puuttuu vielä.

Elli ja Lasse suksilla – 10x 15 cm lasinegatiivi

Tämä pariskunta on kuvattu Helteenmäellä ja he ovat Elli ja Lasse Meri. Elli (s. Ahde) oli Ilmarin Linda-tädin tytär, siis serkku, ja asui aivan naapurissa. Elämäntyönsä Elli ja Lasse tekivät Helsingissä huoltoasemayrittäjinä.

Neljä naista hangella – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Tämän nelikon takana on Nordströmin huvila ja kauempana erottuu kirkko. Vasemmalla Elli Meri (s. Ahde), joka poseeraa myös tämän koosteen ensimmäisessä ja viimeisessä kuvassa. Toinen oikealta on Anni Sofia Weckman (s. Lilja), joka on mukana myös kunnankansliassa otetuissa kuvissa. Hänen tyttärensä Anna-Maija Rautoja arvelee, että naiset ovat ehkä olleet harjoittelemassa lottien hiihtokilpailuja varten. Niistä on vuodelta 1932 säilynyt kuva, jossa kaksi näistä naisista esiintyy numerolappu rinnassa.

Keväthanki kantaa – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Iloinen hiihtäjätyttö keväthangella on Lahja Kaarina Salenius. Kuvassa taustalla näkyy Porvoontien varren taloja, oikeassa laidassa häämöttää Nykulla eli Jatilan talo.

Hiihtäjätär – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Elli Meri, tässä kuvassa ehkä vielä sukunimeltään Ahde.

Viesti ylläpitäjälle

Alla olevan lomakkeen lähettämällä voit kertoa omat terveisesi sivujen ylläpitäjälle. Nämä viestit menevät vain ylläpitäjän tietoon. Sivulla alempana olevaa kommenttikenttää käyttäen lähetetyt viestit taas tulevat kaikkien luettavaksi tälle sivulle.

Mainokset
  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s