Porvoontien varrelta

Näilä kuvilla ei ole sen selvempää yhteistä teemaa kuin että ovat kaikki Porvoontien varrelta, keskustan ja Mallanmäen väliseltä osuudelta. Osa liittyy myös jo aiemmin julkaistuihin kuviin.

Paloruiskujen testausta kirkkosillalla – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Yllä ja alla olevat kuvat ovat samasta paloruiskujen testaustilanteesta, josta täällä oli aiemmin jo yksi. Vuosi on 1929.

Ruiskujen testausta kirkon suunnalta nähtynä – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Perunanistutusta Ehnroosin koulun pellolla – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Perunanistutuskuva lienee samalta kerralta kuin aiemmassa koulukoosteessa oleva, koskapa talkoisiin osallistuva joukko näyttää samalta. Hautausmaan vieressä olevat rakennukset näkyvät tässä mukavasti.

Porvoontietä nykyisen Myllymäen koulun kohdalla – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Tässä kuvan keskellä oleva valkea läiskä johtuu negatiiville ennen kehitystä päässeestä valosta, mutta otin sen kuitenkin mukaan, koska kuvassa näkyy hyvin tietä ja risuaitaa. Tiellä on jälkiä niin kavioista kuin autonrenkaistakin.

Näkymä kuvaajan kotipihalta Porvoontielle – 10 x 15 cm lasinegatiivi.

Sama tienpätkä kuin edellisessä kuvassa, tässä nähtynä Helteen pihalta. Moottoripyörä on juuri pyyhältänyt portin ohi kohti keskustaa.

Liljan mummu mökkinsä edustalla – 10 x 15 cm lasinegatiivi

”Liljan mummu” eli Aurora Lilja (s. 16.8.1852) istuu tässä pihallaan komean juhannusruusupuskan vieressä. Talo oli Helteen naapurissa, nykyisin paikalla on rivitalo ja osoite lienee Vanha Porvoontie 16. Mökki säilyi saman näköisenä aina purkamiseensa asti eli noin vuoteen 2000 – pärekatto vain oli vaihtunut peltiseen. Mökissä oli muun muassa pääovena ns. susiovi, jossa ylä- ja alapuoli ovat erilliset.

Perhepotretti Porvoontien varrelta – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Tässä perhekuvassa ollaan ilmeisesti Porvoontiellä, vähän matkaa Jatilan mutkasta Mallanmäelle päin. Henkilöistä ei toistaiseksi ole tietoa.

Oheisiin kuviin liittyvät kommentit ovat taaskin tervetulleita!

Viesti ylläpitäjälle

Alla olevan lomakkeen lähettämällä voit kertoa omat terveisesi sivujen ylläpitäjälle. Nämä viestit menevät vain ylläpitäjän tietoon. Sivulla alempana olevaa kommenttikenttää käyttäen lähetetyt viestit taas tulevat kaikkien luettavaksi tälle sivulle.

Mainokset
  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s