Ryhmäpotretteja – sarja 2

Kokoelma erilaisia ryhmäkuvia, joiden henkilöistä ei tässä vaiheessa ole paljonkaan tietoja. Vihjeet ovat tervetulleita!

Miehiä urheilutamineissa  –  10 x 15 cm lasinegatiivi

Miehiä urheilutamineissa – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Hirviporukka ja saalis    10 x 15 cm lasinegatiivi

Hirviporukka ja saalis  –  10 x 15 cm lasinegatiivi

Metsästäjät ovat saaneet hirven kaadetuksi. Koiratkin katsovat tiukasti kameraan. Hirviporukasta yksi on varmuudella tunnistettu: moottoripyöräilijän lasit otsallaan hirven takana seisoo Paavo Kunnas. Hän toimi tuohon aikaan poliisina, myöhemmin taksiautoilijana, ja Kunnaksen talo oli Porvoontien varressa Helteenmäeltä pienen matkaa Porvoon suuntaan. Miehistä keskimmäinen – Kunnaksesta vasemmalle – saattaa olla Lepo Linnamäki.

Kolme naista kevätpäivänä    10 x 15 cm lasinegatiivi

Kolme naista kevätpäivänä 10 x 15 cm lasinegatiivi

Kolmikon vasemmanpuoleisin neito saattaa olla Aili Haukkovaara (s. Weckman). Hänestä löytyy muita kuvia muunmuassa täältä. Tässä saattaisi olla kyseessä vappu, päätellen vielä lehdettömistä puista mutta selvästi iloisesta kevätmielestä.

Hiihtokilpailun osanottajat  –  10 x 15 cm lasinegatiivi

Hiihtokilpailun osanottajat – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Tämä joukko lienee hiihtokilpailuun osallistuvia koululaisia, ja rakennus ilmeisesti Ehnroosin koulu. Kuvan nimilista on vielä lähes tyhjä.

Kilpailijat suojeluskuntatalon edessä  -  10 x 15 cm lasinegatiivi

Kilpailijat suojeluskuntatalon edessä – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Nämä kisaajat taas ovat suojeluskunnan talon edessä, joten lienee kyse suojeluskunnan juoksukisoista. Kilpailijoista numero 8 on ehkä Ragnar Sarenius. Tämä on mahdollisesti sama tapahtuma, josta on pari kuvaa toisessa kokoelmassa täällä. Negatiivi on vuosien saatossa päässyt kostumaan ja vaurioitunut osittain, mutta pääosa kuvaa on vielä katsottavassa kunnossa.

Luokkakuva?  –  10 x 15 cm lasinegatiivi

Luokkakuva? – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Tämä on varmaankin koulukuva yläluokkien oppilaista, mutta mikä koulu on kyseessä?

Kaverukset koulun pihalla  – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Kaverukset koulun pihalla – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Kaverikuvia koululaisista on otettu ennenkin. Keitä ovat nämä hyvät kaverukset?

Talon väkeä kesäpotretissa  –  10 x 15 cm lasinegatiivi

Kalsolan talon väkeä kesäpotretissa – 10 x 15 cm lasinegatiivi

Tämän talon tunnisti heti useampikin lukija, ja sain kahdelta taholta tiedon, että kuvassa on Kalsolan talo Kaunismäeltä.  Tässä on väkeä kokoontuneena kesäiseen kuvaan. Toisena vasemmalta on talon isäntä Väinö Linberg, ja emäntä Katri Lindberg on keskellä ruutumekossa. Tyttö edessä saattaa olla Terttu Lindberg, ja hänen takanaan istuu Urho Palin. Vasemmalla kuulaa kannattelee mahdollisesti Ragnar Sarenius, ja vanhempi pariskunta oikealla saattaa olla emännän vanhemmat, Iida ja Oskari Lehmusvuori, arvelee nimiä lähettänyt Arja Sipilä.

Viesti ylläpitäjälle

Alla olevan lomakkeen lähettämällä voit kertoa omat terveisesi sivujen ylläpitäjälle. Nämä viestit menevät vain ylläpitäjän tietoon. Sivulla alempana olevaa kommenttikenttää käyttäen lähetetyt viestit taas tulevat kaikkien luettavaksi tälle sivulle.

  1. #1 by Leena on 21.1.2013 - 12.15

    Ryhmäpotretteja, sarja 2 kuvassa kolme neitokaista, vasemmalla oleva neito on näöstä päätellen Aili Haukkovaara (s. Weckman) ollut jo aikaisemmissa kuvissa.
    Kiitos taas upeista ihanista kuvista.

Jätä kommentti